Oppskrifter

Lammerull

Lammeside uten ben: cirka 1 kilo

Saltlake: bland 200 gram salt og 2 liter vann 

Finmalt pepper: 6 gram

Nellik: 3 gram

Allehånde: 4 gram

Ingefærpulver: 4 gram

Gelatinpulver: 50 g 

Slik gjør du:

Legg ribbesiden (svangen) i saltlake i ca. et døgn. Denne må stå i kjøleskap. Bland krydderet og dryss det jevnt utover. Dryss på gelatinpulver. Rull sammen siden til en rull. Surr og knyt opp jevnt med surretråd, eller nett.

Pakk rullen inn i plastfolie, og la den trekke ved 80 grader i 2 timer. Legges i press i ca ett døgn,

Du kan også bruke litt lammekjøtt å fylle inni rullen og eventuelt finhakket løk

Eller du kan ta bort krydderet utenom pepper og fylle med for eksempel soltørket tomat og frisk timian