Fransk Løksuppe

4 stk. løk

3 ss olje eller smør

1 ts sukker

4 båter hvitløk

1 l grønnsak- eller kjøttbuljong (utblandet)

1 stk. laurbærblad

4 dl brødkrutonger eller skiver ristet brød

2 dl revet ost

Skjær løken i ca. 4 mm tykke skiver, enten med kniv eller mandolin. (Nei, ikke instrumentet)

Varm en vid kjele og ha i løk og olje. Stekes på middels varme til den er myk og blank, dette tar en liten stund, pass på å røre underveis. Dryss over sukker og stek videre til løken har fått en fin, gyllenbrun farge. Finhakket hvitløk tilsettesTøm vann og mot slutten av steketiden.

Hell buljongen i kjelen og tilsett laurbærblad. Det hele skal småkoke i 45-60 minutter. Smak til med salt og kvernet pepper.

Plukk ut laurbærblad og fordel suppen i skåler som er passe store. Dryss over brødkrutonger (eventuelt hele skiver med ost på) og topp med revet ost. Sett skålene på brett midt i ovnen på 225 °C i 3-5 minutter, til osten begynner å bli gyllen. Server med én gang. Det er varmt når du tar det ut av ovnen, så du kan gjerne vente noen minutter før du smaker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *