

4 stk. løk
3 ss olje eller smør
1 ts sukker
4 båter hvitløk
1 l grønnsak- eller kjøttbuljong (utblandet)
4 dl brødkrutonger eller skiver ristet brød
2 dl revet ost
Skjær løken i ca. 4 mm tykke skiver, enten med kniv eller mandolin. (Nei, ikke instrumentet)
Varm en vid kjele og ha i løk og olje. Stekes på middels varme til den er myk og blank, dette tar en liten stund, pass på å røre underveis. Dryss over sukker og stek videre til løken har fått en fin, gyllenbrun farge. Finhakket hvitløk tilsettesTøm vann og mot slutten av steketiden.
Hell buljongen i kjelen og tilsett laurbærblad. Det hele skal småkoke i 45-60 minutter. Smak til med salt og kvernet pepper.
Plukk ut laurbærblad og fordel suppen i skåler som er passe store. Dryss over brødkrutonger (eventuelt hele skiver med ost på) og topp med revet ost. Sett skålene på brett midt i ovnen på 225 °C i 3-5 minutter, til osten begynner å bli gyllen. Server med én gang. Det er varmt når du tar det ut av ovnen, så du kan gjerne vente noen minutter før du smaker.